Att träna cykling kräver inte bara bra kondition. Det krävs en hel del mental styrka och att kunna koncentrera sig vid hård träning. Skytte kan ge den mentala träning som ger en liten extra kick inför cykelträningen. Några områden som du tränar genom skytte är fokus, andning och medvetenhet.

Det krävs inte mycket för att komma igång med skytte. Exempelvis är det lätt att börja med luftvapensskytte eller airsoft. Airsoft är även populärt att träna i lag och spela mot varandra. Lite som paintball vilket är riktigt bra träning.

Stort utbud av airsoft-vapen

I Sverige går det att hitta airsoft-vapen som inte kräver tillstånd. Däremot ska du ha fyllt 18 år för att få köpa. Exempelvis wizeguy.se/sv/artiklar/airsoft/index.html har ett bra utbud från pistoler till gevär som är anpassade för svensk lagstiftning.

Fördelen med airsoft-vapen är att det är bra träningsvapen även för nybörjare. Det gör det lätt att komma igång med skytteträningen på egen hand. För många airsoft-vapen krävs inte tillstånd om det finns effektbegräsning. Luftvapen får inte användas av personer under 18 år om inte en vuxen är närvarande och har uppsikt.

Träna precision och koncentration

Att börja träna luftpistolsskytte leder till bättre precision och koncentration. En cyklist har många fördelar med att träna upp den mentala styrkan på olika sätt. Kombinationen av att träna fysisk och mentalt kan ge riktigt bra resultat.

Den mentala styrkan som skytte kan bidra med kan göra det lättare att klara av lite längre pass på cykeln. Skytte kan även bidra med den där känslan av inre lugn som kan behövas efter många hårda konditionspass.

Similar Posts