Det är roligt att vara aktiv på din fritid. Att få in lite motion och träning, av något slag. Men det är inte alla som tycker om att gå till gymmet. I stället är det vanligt att hålla på med en sport. Fotboll, innebandy, badminton eller kanske golf. Den sistnämnda fortsätter att växa i popularitet. Kanske för att du kan kombinera passen både utomhus och inomhus, till och med på nätet. Men även för att det är en sport som fungerar för alla.

Innan du kan ge dig ut på en golfbana måste du vara kvalificerad. Ha ett grönt pass som visar att du kan grunderna, och att du är säker där ute. Sedan är det bara att köra hårt och fortsätta gå framåt. Många spelar tillsammans med sina vänner, utmanar varandra på helgerna. Andra föredrar en stilla eftermiddag helt ensamma, då de filar lite extra på de svåra slagen. Allt är möjligt, och det är upp till dig hur mycket, eller lite, du ska göra varje gång.

Kvalificera dig för golf

Du kan få mycket hjälp på nätet när du vill kvalificera dig. Det är inte så konstigt med tanke på att det mesta sker online. Här kan du lära dig mer om hur du blir kvalificerad, hur du får ditt gröna kort. Se på filmer om golfens regler och annat som du måste känna till. Du kan få mer information på deras hemsida.

För när du ger dig ut på banan är det viktigt att du vet vad som gäller. Du delar den ju med andra golfare och behöver känna till hur du kan respektera dem. Eller vad du kan förvänta dig av dina medspelare. När alla kan grunderna är det lättare att dela utrymme. Det är sant att golfbanorna är stora, men det är inte poängen. Lär dig mer om hur Golf ID fungerar.

För dig som vill komma ut

En av de stora fördelarna med golf är de vackra golfbanorna. Vare sig du är seriös med sporten eller bara tycker om den så kan du njuta av en runda. En del reser utomlands för att få med sig olika sorters miljöer. Men bara i Sverige tar det tid att gå runt alla de härliga banor som finns. Folket i Tidaholm tycker om att spela golf.

Du kan spela golf både när det regnar och är vackert väder. Precis som alla andra utomhus sporter gäller det att vara utrustad och förberedd. Eller så kanske dåligt väder kan vara ett tillfälle att stå in och öva på slagen. Det finns flera möjligheter för den som vill förkovra sig. Golf är en sport som passar både unga och gamla.

Vad har du för handikapp?

Det är en vanlig fråga bland golfare och har att göra med hur pass skickliga de är. Men även de som har fysiska handikapp kan spela golf. Helt klart är det en utmaning, men så är det mesta här i livet. När du har passion för en sak så gör du allt för att det ska fungera. Fint reportage av SVT om golfare med svåra handikapp.

Golf fortsätter att vara en av de mer populära sporterna. Män och kvinnor, unga som gamla, alla kan lära sig spela golf. Och du behöver inte resa så långt för att öva utomhus. Det finns flera bra golfbanor runt om i landet. Plus att du kan göra mycket online eller inomhus, allt för att nästa runda ska bli ännu bättre än den tidigare.

En del företag erbjuder sina anställda en golfkurs som en del av kickoffs eller liknanden evenemang. Det är en bra present till din partner eller bästa vän. Förutom att vara roligt så är det sunt att vistas utomhus och gå runt en bana. Sammanslaget får du med dig det mesta du behöver för en riktigt bra dag.