Padel är en sport som har tagit Sverige med storm och folk i alla åldrar älskar att få bollen att studsa på en padelmatch. Men är det egentligen en sport som passar cyklister? Svaret är ja, framförallt eftersom det erbjuder en varierad träning mellan cykelturerna.

Enkelheten är det som lockar

Det är väldigt enkelt att lära sig padel och det är det som lockar många cyklister. Om du cyklar mycket så vet du redan hur viktigt det är att din cykel är i toppskick och att dina energinivåer är på topp innan du ger dig ut på vägarna. Dessutom får du aldrig glömma skydd som hjälm och annat.

Men så länge som du har en padelhall i närheten kan du spela padel med endast lite sköna träningskläders och skor, en padelboll och ett padelrack för att komma igång. Det finns många olika modeller av herracket att välja mellan och det brukar även finnas rackets att hyra i en padelhall.

En varierad träning för dig som cyklar

När du cyklar är det framförallt benen som jobbar, men med padel jobbar hela kroppen på olika sätt. Framförallt armarna får en träning som annars brukar saknas när man är cyklist. Dessutom är det bra för armarna att röra sig på olika sätt och inte bara rakt fram som man gör i cykling. Det ger en bättre rörlighet och smidighet, vilket faktiskt kan göra dig till en bättre cyklist.

I padel rör du dig fram och tillbaka, i sidled och med tvära stopp. Det är ungefär likadant som i tennis, med lite kortare avstånd. Det innebär att du tränar upp din reaktionsförmåga och som du vet kan det rädda liv när du är ute och cyklar på vägarna.

Som cyklist är det alldeles för lätt att zoona ut och fokusera på vägen som rusar fram. Men då är det lätt att missa det som händer runt omkring. Genom att träna upp din reaktionsförmåga kan du reagera fortare om till exempel en bil knuffar ut dig i vägkanten, en katt springer ut på vägen eller du får punka och börjar vingla lite för mycket.

Similar Posts